Perunakellari
 

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miksi Perunakellarissa ei ole ruotsin/saksan/musiikin jne. tehtäviä?
Kumpikaan Perunakellarin tekijöistä ei ole opettanut kyseisiä aineita. Teimme tehtäviä vain omaan opetukseemme. Mikäli kaipaamiasi tehtäviä ei löydy Perunakellarin valikoimista, tutustu TOP-keskuksen LinkkiVinkin tarjontaan.

Miksi Perunakellarissa on niin vähän yläkoulun tehtäviä?
Toinen Perunakellarin tekijöistä opetti alakoulussa ja toinen opettaa lukiossa, siksi emme tee materiaalia yläkoulua varten. Tosin monet tehtävistä sopivat yhtä hyvin yläkouluun, esimerkiksi alkavaan espanjaan ja ranskaan.

Missä ovat fysiikan ja kemian tehtävät?
Fysiikan, kemian, biologian ja maantiedon tehtävät ovat Ympäristötieto-osastossa yhdessä Ympäristö- ja luonnontiedon tehtävien kanssa.

Saanko laittaa linkin sivultani Perunakellariin?
Saat toki.

Löysin tehtävästä asiavirheen tai teknisen virheen. Miten saan sen korjatuksi?
Normaalisti et enää mitenkään, koska Perunakellaria ei enää päivitetä. Jos tilanne on vakava, voit ottaa yhteyttä Perunakellarin ylläpitäjään.

Miksi tehtävä ei toimi selaimessani?
Perunakellari on vanha ja monet sen tehtävistä myös. Selaimet ovat kehittyneet, niitä on tullut lisää ja myös erilaisten päätelaitteiden määrä on kasvanut huomattavasti. Perunakellari ei ole pysynyt enää kehityksessä mukana. Käytössäsi ovat ne tehtävät, jotka saat toimimaan.

Miten tehtävät on tehty?
Suurin osa on tehty Hot Potatoes -ohjelmistolla, mutta muitakin on tarvittu. Tutustu Teknistä taustaa -sivuun.

Mistä nimi "Perunakellari" tulee?
Suurin osa tehtävistä on tehty Hot Potatoes -ohjelmalla (kts. yllä). Siitä idea myös näiden "perunoiden" säilytyspaikalle.

Ketkä ovat Perunakellarin takana ja miksi se on ilmainen?
Perunakellari syntyi joulukuussa 1999, kun yksittäinen opettaja alkoi julkaista omille oppilaille laatimiaan tehtäviä verkossa. Ajatuksena oli, että muut opettajat seuraisivat esimerkkiä ja jakaisivat tahoillaan tuotoksiaan muiden käyttöön. Myöhemmin opettajavaimo alkoi tehdä ranskan ja espanjan tehtäviä Perunakellariin. Turun kaupungin Tietokone opetuksessa - TOP-keskus on tarjonnut tarvittavan palvelintilan ja teknistä tukea alusta alkaen - jo 11 vuotta ennen kuin Perunakellarin ylläpitäjä siirtyi sinne töihin.

Haluaisin tehtävän tietystä aiheesta, voitteko tehdä sellaisen?
Sivuston perusajatus on aina ollut, että teemme tehtäviä oman opetuksemme tueksi. Emme saa erikseen korvausta Perunakellarin pyörittämisestä, emmekä myöskään tee tehtäviä Perunakellariin pyynnöstä, vaan omien tarpeidemme mukaan.

Olen tehnyt www-tehtäviä. Voitteko laittaa ne Perunakellariin?
Perunakellarin pidämme omien tuotostemme julkaisupaikkana.

Paljonko Perunakellaria käytetään?
Perunakellarista ladataan keskimäärin 22 000 sivua päivässä (lokakuu 2005), yksittäisiä vierailijoita on kouluvuoden aikana päivittäin yli 2 000. Liikennöintimäärä on noin 15 gigatavua kuussa. Tarkempia ja ajantasaisia tilastoja voit tutkia täällä.

Mikä on Perunakellarin tulevaisuus?
Olemassaolevat tehtävät pysyvät saatavilla toistaiseksi, mutta uusia ei enää lisätä.

Mikäli et löytänyt vastausta kysymykseesi, ota yhteyttä Perunakellarin ylläpitäjään.

 

Pääsivu | Harjoitukset: MA | AI | EN | RA | ES | YM | UE | TT