PerunakellariHot Potatoes suomenkieliseksi

Hot Potatoes -ohjelmien käyttöliittymän ja niillä laadittujen sivujen käyttökielen pystyy helposti vaihtamaan suomeksi. Oletuskielenä ohjelmissa on englanti, mutta suomenkieliset tiedostot ovat valmiiksi asennuspaketissa mukana. Ohjelma kysyy asennettaessa käyttöliittymän kieltä (A) ja asettaa sen valinnan mukaiseksi. Sivujen kielen (B) sen sijaan joutuu aina vaihtamaan käsin. Tarvittaessa suomenkieliset tiedostot voi erikseen ladata täältä.

Ohje koskee versioita 6.xx. Sen voi ladata ja tulostaa myös PDF-tiedostosta.

A) Käyttöliittymä

Valinta vaihtaa Hot Potatoes -ohjelman valikoiden kielen suomeksi. Se ei vaikuta ohjelmalla tehtyjen sivujen kieleen.

1. Valitse Options - Interface - Load interface file.

2. Etsi selaamalla tiedosto finnish6.hif ja valitse "Avaa" (Open). Tiedosto on Hot Potatoesin asennuskansiossa, yleensä polun C:\Program Files\HotPotatoes6\translations päässä.

3. Hyväksy varmistuskysymykset ja kieli vaihtuu. Oletuskielen (englanti) voi tarvittaessa palauttaa samasta valikosta.

B) Sivut

Ohjelmalla tehtyjen sivujen kielen (ohjeet, palautteet, nappulatekstit) voi yhtä helposti vaihtaa suomenkieliksi.

1. Valitse Asetukset - Muokkaa tehtävän ulkoasua (Options - Configure Output).

2. Paina "Lataa" -nappulaa (Load). Etsi selaamalla tiedosto finnish6.cfg ja valitse "Avaa" (Open). Tiedosto on Hot Potatoesin asennuskansiossa, yleensä polun C:\Program Files (x86)\HotPotatoes6\translations (64-bittiset Windowsit) tai C:\Program Files\HotPotatoes6\translations (32-bittiset Windowsit) päässä.

3. Paina "OK".Kun sivuja luodaan tämän jälkeen, ohjeet palautteet ja painiketekstit ovat suomeksi. Suomennoksia voi myös itse muokata samassa paikassa. Jos haluat palauttaa englanninkieliset tekstit, english6.cfg -tiedosto löytyy yhtä kansiota ylempää (C:\Program Files (x86)\HotPotatoes6).

Takaisin Perunakellariin

Jouni Paakkinen
Päivitetty 28.9.2010